OM WRKNEST

Your growth partner

What we believe

På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.

Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu.

Soft skills are the future

På framtidens arbetsplats blir soft skills allt viktigare. Mjuka färdigheter som emotionell intelligens, flexibilitet, kreativitet och problemlösningsförmåga blir mer centrala vid en rekrytering än tidigare erfarenheter. Det beror på att den digitala utvecklingen resulterar i att många arbetsuppgifter ersätts av teknik. Så för roller som fortfarande kräver mänsklig närvaro, blir kravet på de mänskliga egenskaperna allt högre.

Accelerate your career
WRKNEST - Bemanning Rekrytering Upskilling
OUR VISION

Vår vision är att vara en Growth Partner, både mot dig som kandidat och kund.

Vi drivs av vår nyfikenhet och sätter alltid våra kandidaters utveckling i fokus. Och genom att hela tiden kunna ligga i framkant, får du en långsiktig investering via oss.

About us

200+

Kunder

480+

Tillsatta processer

4500+

Intervjuer med kandidater

44000+

I kandidatbasen

Grow your business

Get in touch

Lämna dina uppgifter här så återkommer vi inom kort!

  Frequently asked questions

  En student kan i regel jobba runt 10–15 timmar per vecka.

  Företaget hyr in en konsult och efter en period så rekryterar man över kandidaten från Wrknest till sitt bolag.

  Det är många faktorer som spelar in, exempelvis vilken kompetensnivå som efterfrågas. Kontakta oss gärna, så kan vi gå igenom just ditt behov!

  Fördelarna med att hyra in personal är att det är kostnadseffektivt, skapar en flexibel personalstyrka, extra resurser i projekt, vida arbetstoppar eller tillfällig stororder.

  Om behovet skulle kvarstå kan man alltid överrekrytera Wrknest konsulter.

  Ni får chansen att testa på en ny kollega – och de får även testa på hur det är att jobba hos er innan man går över i en anställning!

  Kostnadseffektivt – du betalar endast för faktiska arbetstimmar.

  Flexibelt – bemanna enbart vid behov och håll på så sätt nere de fasta kostnaderna.

  Tidsbesparande – vi löser bemanningen så att du har tid att fokusera på er kärnverksamhet.

  Träffsäkerhet – vi hjälper dig att identifiera rätt kompetens till ditt företag och bidrar till att minimera felrekrytering.

  Personalansvar och utveckling – Wrknest är konsultens närmsta chef, vilket gör att du får hjälp med personalansvar, löneadministration, utveckling – och uppföljning.

  Tidsbesparande – Wrknest löser rekryteringsprocessen så att du har tid att fokusera på er kärnverksamhet.
  Träffsäkerhet – Wrknest hjälper dig att identifiera rätt kompetens till ditt företag och bidrar till att minimera felrekrytering.

  Vi tror inte på ”one size fits all” utan vi gör en analys utifrån faktorer som kandidatmarknaden, yrkesområde, tidsplan, bland mycket annat, för att skräddarsy en rekryteringsprocess.

  Detta kan vi svara på först när vi pratat med dig som kund och dina behov, men beroende på vad det är för profil har det historiskt sett tagit oss allt ifrån 10 minuter till ett par veckor. Kontakta oss så kan vi berätta mer!

  Ja, vi är väldigt vana att jobba med passiva kandidater och har flera olika verktyg för att nå ut till dessa på bästa sätt.

  Självklart! Vi söker alltid efter kollegor som precis som oss tror på att vara engagerade och som drivs av att hjälpa både kunder och kandidater till att lyckas.

  Det har vi absolut! Vi stöttar våra kunder med skräddarsydda upplägg för att kunna få in riktigt vassa kandidater som kan växa med er på lång sikt.

  Det innebär att en person får chansen att lära sig något nytt och alltså kompetensutvecklas. Det här är något vi kan hjälpa till med om man har behov av en resurs som kanske saknar någon specifik kompetens i sitt CV.

  Wrknest använder sig av data för att få bättre insikt vad som krävs för att kunna hitta rätt kandidat för rollen. Wrknest kallar det datadriven rekrytering.

  På Wrknest får man månadslön i syfte att du ska känna dig trygg. Wrknest arbetar för att erbjuda bästa möjliga förmåner till våra konsulter.

  1. Att inte definiera och analysera rollen tydligt nog.

  1. Att stressa/skynda på rekryteringen för mycket.

  2. Otydlig beskrivning av rollen/jobbet.

  3. Inte genomföra tillräcklig bakgrundskontroll av kandidaterna så som referenstagning.

  4. Att inte använda objektiva bedömningsmetoder.

  5. Fokusera för mycket på kvalifikationer, och inte potential.

  6. Ingen långsiktig strategi kring kompetensförsörjning.

  7. Inte satsa på att stärka sitt varumärke som arbetsgivare